Danmarks Veteraner

Lokalforening Nordvest

Danmarks Veteraner

Siden sidst 2020

VLTJ Endelig et arrangement der lykkedes

Efter i første omgang at måtte aflyse turen, lykkedes det endelig at samle 55 veteraner og pårørende på Vemb Station. 50 i toget og de sidste 5 i en følgevogn.

Det var tydeligt, at deltagerne var glade for at se hinanden igen, efter alle forårets og sommerens aflysninger på foreningens sociale område.

Efter at kassereren havde kontrolleret, at alle var kommet på toget, fik hjælperne læsset forsyninger om bord. Så kunne turen starte. Der blev serveret kaffe og rundstykker på udturen.

Vi standsede, i Lemvig selvfølgelig, og fik de sidste deltagere om bord. Kl. 11.20 ankom vi til Thyborøn, og gik direkte til Sea War Museum, hvor der var rundvisning. Herefter kunne deltagerne udforske Mindeparken for Jyllandsslaget og andre seværdigheder.

Kl. 14.00 var der kun tilbage at nyde en tiltrængt frokost burger i madpakkehuset, og så tilbage til Særtoget. På hjemturen blev der serveret kaffe og kage. Alle hyggede sig, også dem der deltog i foreningen for første gang. Hvilket er en vigtig del af sådan et arrangement.

Kl. 16.12 nåede vi igen Vemb banegård, og alle tog hver til sit i godt humør.

FN-dagen

I anledning af FNs 75 års fødselsdag havde vi arrangeret en parade med efterfølgende sammenkomst. Først på Dragonkasernen. Her måtte vi ikke være, så prøvede vi Laden, men her måtte vi ikke være over 100 mennesker, som var tilmeldt.

Så vi aflyste arrangementet, og i stedet afholdt vi en lille ceremoni med 9 personer + pressen. Vi kunne ikke lade denne dag passere uden dog at gøre noget.

Det foregik på plænen ved Laden ved vores mindesten. Der var fanevagt med FN-fane og Dannebrog. En krans blev lagt ved mindestenen og veteran Niels Tinggaard Olesen (Bongo) blev dekoreret med Nobels Fredsprismedalje for FN-tjeneste.

Efterfølgende gik deltagerne til Cafe Aas til en forfriskning.

Generalforsamling 2021

Der indkaldes til ordinær generalforsamling torsdag den 4. februar 2021 kl. 19.30. Der er gule ærter kl. 18.30. Det bliver på KFUMs Soldaterhjem, Suensonsvej 32 e, Holstebro. Vi tør ikke løbe an på, at kasernen er åben til den tid. Dagsorden ifølge lovene og der skal vælges en ny formand.

Nytårskur 2021

Hvis det kan lade sig gøre, er vi inviteret til Thy. Følg med på hjemmesiden, og I får selvfølgelig en mail med tid og sted.

Med venlig hilsen

Klaus Warming